TERUG NAAR DE HOMEPAGE ?? > > KLIK HIER < <

De prinses Beatrix school

Anno 2007

OP deze pagina foto's om te koesteren, ook voor de oud Oranjeschool klanten.

De oude klassefoto's op een vervolg pagina, link rechtsboven.

klassefoto's

Tegenwoordig is het de Immanuel School, van kleuter tot voortgezet onderwijs.

Hieronder een foto van de leerlingen van nu voor de school.

foto buiten

Foto besar dibawa, grote foto onderaan.

Foto van de Prinses Beatrixschool omstreeks 1945

Van de hoek in het midden van de foto hierboven een uitvergroting hieronder en rechts zoals het er nu uit ziet.

de hoek

Het maken van een foto zoals boven is niet meer mogelijk, bomen en nieuwbouw staan in de weg.

Ontwerp tekening van 1941, de uiteindelijke bouw is toch anders gegaan zoals op de oude foto boven. Ik vermoed dat een ontwerp tekening van de Oranjeschool is gebruikt die uiteindelijk ook anders is geworden dan het ontwerp hierboven.

Er wordt ergens gesproken over een Pr Beatrixschool gebouw dicht bij een rivier, de nieuwe school werd intussen gebouwd en geopend ongeveer .... wie weet t?

Oh ja, De directie van de Immanuel school, die er nu in is gehuisvest, hoopt op steunbrieven vanuit Nederland om de school te behouden. De kans is er dat de grond door een proj.ontwikkelaar wordt opgekocht en er straks een plaza verrijst. En nog een oh ja, de school is ook heel erg blij als er iemand met geld over de brug komt voor schoolmiddelen. Ze komen chronisch tekort.

Prinses Beatrisschool

Er is weinig veranderd aan het oorspronkelijke gebouw, ja de kleurtjes zijn wel aangepast aan deze tijd.

Hieronder de vergelijkbare situatie met de oude bouwontwerp tekening links.

beatrix school nu

Hieronder een sateliet foto waarop de situatie van nu is te zien en met lijnen aangegeven waar de oude Prinses Beatrix school van nu nog steeds staat.

sateliet foto Beatrixschool

Het speelterrein achter, net als bij de Oranjeschool aan drie zijden beschut,

We beginnen aan de rechterkant, waar nu de bibliotheek is. Het witte hoge rechts is de nieuwbouw.
In de hoek links het kantoor met vroeger magazijn, maar nu kantoor ruimte.

Prinses Beatrixschool
Over het kleine uitbouwseltje rechts, achter het podium straks op de verhalen pagina meer.

Nu, iets naar links, het deel waar vroeger rechts in de schaduw, de kamer van het schoolhoofd. Rechts van de 'koeltoren' is nu een aula, straks ook op de foto.

Prinses Beatrixschool

en dit is links van de foto boven.
Prinses Beatrixschool
Nieuwbouw torent links boven onze oude school uit, maar wat er staat is nog als vroeger, kijk maar:

Prinses Beatrixschool
De galerij achter de lokalen, foto iets lichter gemaakt, met rechts weer het speelterrein.

De dakconstructie te zien in het halletje van de hoofdingang, die hierboven links naast het bord uitkomt.

KLIK = WEER NAAR BOVEN - CLICK KE ATAS - UP TO TOP

Van uit deze doorgang gaan we de aula binnen, waar vroeger de leslokalen waren:
Prinses Beatrixschool

En de andere kant op het podium:

Prinses Beatrixschool

Achter het podium, maar dan omlopen, is het kantoor, hier is ook een ingang tot de school. Dit was voor de leerkrachten en het schoolhoofd. Kleine deur, wordt niet meer gebruikt en komt dus uit in de directiekamer,
de kamer van vroeger het hoofd der school.

prinses Beatrix school

De andere kant van de deur is te zien op de kleinere foto bijna helemaal boven rechts
of de grote foto bijna helemaal onderaan, of de foto hieronder

We gaan weer naar buiten,
eerst de andere kant van de deur hierboven en daarna verder naar achter, de vroegere buitenkant van de school.
prinses Beatrix school

Hier weer wat verder naar achter door een smalle gang (rechts) tussen de nieuwbouw en onze vroegere school,
met links de doorgang naar het oude speelveld.

KLIK = WEER NAAR BOVEN - CLICK KE ATAS - UP TO TOP

We zijn weer aan de voorzijde, midden in beeld de oude hoofdingang. Verderop, ter hoogte van de twee directieleden (zoals ik dat maar noem) is nog een ingang, naast de kamer van het schoolhoofd.

prinses Beatrix school

Hieronder de nog originele toegangs poort met stalen hek.

Voor de toegang staat :

Drs M. Eslo Simanjuntak, MM
of was het Drs Ir Asahan Pasaribu MPD
de Principal van de SMA
Hier moet ik in de afdeling verhalen nog op terug komen want ze hopen op steun voor het behoud van de school.

prinses Beatrix school

En de toegang verder naar links aan de voorzijde:
de deur naar de directiekamer is nog net te zien in het halletje.

prinses Beatrix school

Ook dit hek is nog het originele.

Nog een blik op het veld achter de school met leerlingen, zoals wij daar vroeger ook stonden.

Ook dit hek is nog het originele

KLIK = WEER NAAR BOVEN - CLICK KE ATAS - UP TO TOP

Hoera, een eerste steen ?
Helaas was die niet te vinden bij deze school, wel de plaquette van de nieuwbouw:

prinses Beatrix school
Herhaling van de kleinere foto boven:

Prinses Beatrixschool

Tot besluit ook een grote versie van het verzoekplaatje van de leerlingen van nu:

foto janji

jangan lupa: gunakan contact dan kabarkan gimana di Medan sekarang..
Biar ditambah dengan nama2 kalian ...Terkasih.