TERUG NAAR DE HOMEPAGE ?? > > KLIK HIER < <

Op deze pagina oude schoolfoto's en ook nieuwe van scholen elders op Sumatra.

Uiteraard van de scholen nabij Medan, zoals Binjei, Pematang Siantar waarvan leerlingen later toch ook weer in Medan terecht kwamen, maar ook verder weg zoals Padang, Palembang en Plaju.

Vanuit Banda Aceh is weinig bekend en nog minder terug te vinden. Wel veel foto's van het eiland Sabang met een haven waar veel schepen langskwamen op weg naar Malaysia en Belawan.

Plaju heeft een actieve reunie geschiedenis, zie verder naar onder.

Hoewel Padang met Fort de Kock toch belangrijke plaatsen waren is er van de schoolgeschiedenis daar toch nog weinig bekend.

Kaartje met de belangrijkste (school) plaatsen op Sumatra.

ruimte voor Binjei, Siantar enz

Via de namenlijst link hierboven kun je (ook) op de pagina komen waar degenen die zich hier hebben gemeld worden genoemd.

de namenlijst van de overige scholen >>
En zo ook via de link hierboven. Deze namenlijst heeft meer verhaal mogelijkheid.

Plaju school leraren van links naar rechts
Hr v Kooten, van den Dool en Brouwer,
onder:
Mevr. Neiteler, juffr. Leij en juffr, Meinders

KLIK = WEER NAAR BOVEN - CLICK KE ATAS - UP TO TOP

In Plaju (en Bagus Kuning) iets noord van Palembang was een nederlandse school voor hen die zijn opgegroeid gedurende de BPM/Shell.

In Jakarta is nog een 'Ex Plaju' groep van mensen die daar zijn opgegroeid met nu in het verlengde Permina en Pertamina als oliemaatschappijen. In juni 2006 en mei 2008 heeft deze groep een succesvolle reunie georganiseerd. Ze hadden een website op www.explaju.com

Mogelijk nog te bereiken: Maya Lewerissa, TelNo: (021)7393166 (fax naar +62 21 739 3166) of per post op Jl Birah I no 3, Keb Baru Jakarta 12180. (Ketua: Anita Tobing)
Een bank rekening van die dagen voor deelname stond op naam van Alexandra Rooroh (Bank Mandiri no. 1010004370704 of: BCA no. 7310018851) en voor de geldzaken was er (begin 2008) fax +62 21 751 5572.

schoolfoto jaren '90:

In Palembang is het mogelijk om meer van de stad te zien – toen wij klein waren was onze wereld bijna altijd beperkt tot dat omheinde kamp – daar buiten was – een hele andere wereld. Palembang heeft een paar interessante museums. En voor degene die in Prabumulih heeft gewoond, wel, dat is maar twee uren rijden en het is er ook nog allemaal.

Nederlandse contactman voor de Plaju scholieren is: Jos Heyman (josheyman apestaart hotmail.com email dus)

In die tijd op internet te vinden reunie album:

KLIK = WEER NAAR BOVEN - CLICK KE ATAS - UP TO TOP
Plaju school - ongeveer jaar 2000.

met nog het schoolbord van vroeger...

op 17 januari 2009 kwam het volgende bericht binnen:
would like to inform you all that Erwin Siregar M.D. passed away last Wednesday January 14 2009 in Jakarta. He was a kid in Plaju, his house number was 230 near the "lapangan segitiga". His dear wife passed away two years ago. He was survived by his dear mother and two sisters.
afzender: Widarto Binafsihi
(gegeven email adres was fout)

pagina waar degenen die zich op deze site hebben gemeld - klik hieronder :

de namenlijst van de overige scholen >>

Plaju 6e klas  - 1953
Als het goed is is deze foto van Eduard Dozy die later naar Berastagi is verhuisd.

Pladju met hoofd van de school Meester Jansen:

Plaju klas 6 met wederom Meester Jansen:

Plaju 6e klas, jaar 1954

Plaju 2e klas 1858/59

KLIK = WEER NAAR BOVEN - CLICK KE ATAS - UP TO TOP

Klassefoto van de (soos) school in Padang met o.a.:
Robbie van Leeuwen, Sjakie Rijks, Eki Emor, Sonja Hannedoes,
Jack Egner, Hans in t Hout en Eric van Kregten.

De klas van 1955 in Palembang:

Hieronder een paar fotos van de eerste klas van 1956: